energiahatekony onkormanyzat

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: Kondoros Város Önkormányzata

A projekt címe: Településeinkért

Azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00097

A megvalósítás időtartama: 2018. 02. 01. - 2021. 05. 01.

A támogatás összege: 69.862.306 Ft.

A támogatás teljes összege: 462.956.193 Ft.

A támogatás mértéke: 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatás

A projekt konzorciumának vezetője Mezőberény Város Önkormányzata

https://www.mezobereny.hu/s/cikkek/216/Programok

A konzorcium tagjai: Békés Város Önkormányzata, Kamut Község Önkormányzata, Kondoros Város Önkormányzata, Köröstarcsa Község Önkormányzata, Mezőberény Város Önkormányzata, Murony Község Önkormányzata.

A projekt fő célja: a humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése a konzorciumban résztvevő településeken.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00097„Településinkért” című pályázatnak köszönhetően Kondoros városában a humán szolgáltatások színvonala nőt, fejlődtek a résztvevők kompetenciái. A programnak köszönhetően erősödött a társadalmi felelősségvállalás, a közösségek társadalmi aktivitása, illetve a közbiztonság.

Humán közszolgáltatások fejlesztését szolgáló programok keretében, ügyvédi és szociális asszisztensi tanácsadás segítette, az azt igénybe vevő városi polgárokat. A rendszeresen megrendezésre kerülő, anyák egészségtudatos magatartását támogató Szülő Klub és a Baba-mama Klub erős közösségformáló erővel bírt. Az ismeretek bővítése, tapasztalatok cseréje, hasznos tanácsok, szülői készségek javítása mellett lehetőséget biztosítottak személyes kapcsolatok kialakítására a szülőknek.

A három év alatt folyamatos, rendszeres testmozgással járultak hozzá a kick-boksz és az aerobikedzések a gyerekek, köztük hátrányos helyzetű gyerekek sportolási lehetőségéhez, míg az idősek közösségben tartását, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzését, fejlesztését célozta meg a lelki segélynyújtás időseknek program.

A képzéseknek köszönhetően a megszerzett kompetenciák segítették a szakemberek további munka végzését, hatékonyabban tudták ellátni feladataikat. A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek informatika oktatása segítette a munkaerő piacra jutását a programba bekapcsolódóknak. Az alábbi képzések kerültek megtartásra: Excel képzés kezdő, Excel képzés haladó, Informatikaoktatás hátrányos helyzetűeknek, Mediátorképzés, Többfunkciós kulturális intézmények vezetőinek képzése, Digitális térségfejlesztés szakembere képzés.

Az évente többször megrendezésre került hagyományőrző, közösségfejlesztő programoknak köszönhetően erősödött a társadalmi aktivitás és identitás városunkban. A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítését, fiatalok közösségépítését ifjúsági referens segítette. A pályázat lebonyolítását szakmai asszisztensek segítették. A települési ösztöndíj program a kondorosi középiskolás diákok tanulmányainak elvégzéséhez nyújtott segítséget.

Az iskola végeztével 10 különböző napközis tábor tette lehetővé a gyerekek nyári hasznos időtöltését. Az értékek közvetítése mellett a gyerekek részt vettek rendezvényeken, kirándulásokon, illetve szakemberek által biztosított testmozgáson. A táborok szervezésénél, nagy hangsúlyt fektettünk a hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására.

A 2018. február elejétől rendszeresen megrendezett sport, közösségfejlesztő programok és táborok, az aktív közösségben szereplést eredményezték.

A város lakossága nyitottabb lett a programokkal és egymással szemben is. Szakemberek vezetése által adódott lehetőség sportolásra, ismeretek megszerzésére, elmélyítésére, valamint szellemi aktivitás növelésére.

Végül, de nem utolsó sorban a fejlesztés eredményeként, olyan eszközbeszerzések – székek, asztalok - valósultak meg, melyeknek köszönhetően a Kondorosi Csárda szomszédságában lévő Művelődési Házban kulturális szolgáltatások kihasználtságát növelő programok valósulhatnak meg. A szakemberek feladatellátását laptop és szoftver beszerzések segítették.

A térfigyelő rendszer bővítésével megnőtt a Kondorosi polgárok biztonságérzete.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.