Önkormányzat

valasztas2022

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

Kondoros Város Önkormányzata, Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata, Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata és Kardos Község Önkormányzata a TOP-3.1.1-16 kódszámú Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 500 millió Ft.

A projekt térségi szintű konzorciumi formában valósul meg. A konzorcium vezetője Kondoros Város Önkormányzata, a konzorcium tagjai Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata, Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata és Kardos Község Önkormányzata. A Körösvölgyi kerékpárút (Békésszentandrás - Békéscsaba) a település mentén a 44.sz. országos közlekedési út mellett több ütemben már megvalósult. A kerékpárút több szakasza felújításra és korszerűsítésre, valamint kiegészítésre szorul. A projekt során az alábbi tételek kerülnek megvalósításra: Kondoros 3,414 km kerékpárút építés, Csabacsűd 1,5 km kerékpárút korszerűsítés, Kardos: 2,95 km kerékpárút korszerűsítés, Békésszentandrás: 1,15 km kerékpárút építés, 385 m korszerűsítés.

Tevékenységek megoszlása konzorciumi tagonként:


A régebbi építésű kerékpárút szakaszok a kedvezőtlen agyagos altalajviszonyok miatt helyenként járhatatlanok. A hosszanti és keresztirányú repedések, diletációs nyílások balesetveszélyesek. Ezen szakaszok felújítása, korszerűsítése szakmai szempontból mindenképpen indokolt.
A felújítandó szakaszok a 44. sz. közlekedési út szelvényezés szerinti jobb és bal oldalain helyezkednek el. A meglévő kerékpárút burkolata változó, egy része betonburkolat, más része aszfalt burkolat.

Kardos Község
A korszerűsítés az alábbi ingatlanokon valósul meg:
- Kardos külterület 05 hrsz.
- Kardos külterület 052 hrsz.
A korszerűsítendő szakaszok összes hossza: 2.950 fm.

Csabacsűd Nagyközség
A korszerűsítés az alábbi ingatlanon valósul meg:
- Csabacsűd külterület 02 hrsz.
A korszerűsítendő szakasz összes hossza: 1.500 fm.

Békésszentandrás Nagyközség
A településen 2 db új kerékpárút szakasz megépítését tervezik:
1. szakasz: a Körösvölgyi kerékpárúthoz (Békésszentandrás – Békéscsaba) csatlakozóan a 44. sz. országos közlekedési út mellett önálló kétirányú kerékpárútként a falu belterületét köti össze a külterületi objektumokkal. Épül összesen: 521 fm.
2. szakasz: a Szent László utcán tervezett kerékpárút a falu központját és a Körösvölgyi kerékpárutat köti össze az általános iskolával és a lakott területen kívül elhelyezkedő cca. 130 főt foglalkoztató húsfeldolgozó üzemmel. Ezen kerékpárút közbenső szakasza jó minőségű betonburkolattal már korábban megépült. Épül összesen: 270 + 230 fm = 500 fm.

A Körösvölgyi kerékpárút belterületi szakaszán a 44. sz. közlekedési út mellett meglévő önálló kétirányú kerékpárút korszerűsítését tervezzük 385 fm hosszon. A több mint 20 épült kerékpárút járófelülete repedezett, szintkülönbségekkel terhelt. Korszerűsítése szakmai szempontból mindenképpen indokolt. A korszerűsítés a Békésszentandrás 873 hrsz-ú ingatlanon valósul meg.

Kondoros Város: Kerékpárút építése a Hősök tere, a piac mellett. A fejlesztés keretében új kerékpárút épül ki. A kerékpárút, figyelembe véve a helyi viszonyokat, fasort, önálló vonalvezetésű, kétirányú. Burkolata a piac és a tó mellett is aszfalt burkolat. Vegyes forgalmú út kiépítése a Tópart sétányon a közösségi térként funkcionáló tó mellett a kerékpáros hálózat kiépíthetősége és folyamatos vonalvezetése érdekében egy, az itt lakók ingatlan megközelítését is biztosító, gépjárművek számára korlátozott behajtásra engedélyezett vegyes forgalmú utat kell kiépíteni, mely csatlakozik a már kiépített szakaszhoz. Kerékpárút építése a Szénási úton– (4642 j. közút) A tervezett vegyes forgalmú úton közlekedő kerékpárosok a Szénási úton egyesített elválasztás nélküli gyalog-, és kerékpár úton haladhatnak tovább a közúttal párhuzamosan. Kerékpárút építése a 4642 j. közúttal párhuzamosan külterületen a közút kivitelezés alatt álló M44 gyorsforgalmi úti felüljárójának végszelvényéig. A 4642 j. közúttal párhuzamosan önálló kétirányú kerékpárutat kell kiépíteni Nagyszénás irányába, áthaladva a tervezett M44 építése keretében kiépülő felüljárón. A felüljáró után a kerékpárút visszacsatlakozik a meglévő közútra.

A projekt megvalósításának időtartama: 2018.09.01. - 2021.01.02.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.