Kondoros Város Önkormányzata, Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata, Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata és Kardos Község Önkormányzata a TOP-3.1.1-16 kódszámú Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 500 millió Ft.

A projekt térségi szintű konzorciumi formában valósul meg. A konzorcium vezetője Kondoros Város Önkormányzata, a konzorcium tagjai Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata, Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata és Kardos Község Önkormányzata. A Körösvölgyi kerékpárút (Békésszentandrás - Békéscsaba) a település mentén a 44.sz. országos közlekedési út mellett több ütemben már megvalósult. A kerékpárút több szakasza felújításra és korszerűsítésre, valamint kiegészítésre szorul. A projekt során az alábbi tételek kerülnek megvalósításra: Kondoros 3,414 km kerékpárút építés, Csabacsűd 1,5 km kerékpárút korszerűsítés, Kardos: 2,95 km kerékpárút korszerűsítés, Békésszentandrás: 1,15 km kerékpárút építés, 385 m korszerűsítés.

Tevékenységek megoszlása konzorciumi tagonként:


A régebbi építésű kerékpárút szakaszok a kedvezőtlen agyagos altalajviszonyok miatt helyenként járhatatlanok. A hosszanti és keresztirányú repedések, diletációs nyílások balesetveszélyesek. Ezen szakaszok felújítása, korszerűsítése szakmai szempontból mindenképpen indokolt.
A felújítandó szakaszok a 44. sz. közlekedési út szelvényezés szerinti jobb és bal oldalain helyezkednek el. A meglévő kerékpárút burkolata változó, egy része betonburkolat, más része aszfalt burkolat.

Kardos Község
A korszerűsítés az alábbi ingatlanokon valósul meg:
- Kardos külterület 05 hrsz.
- Kardos külterület 052 hrsz.
A korszerűsítendő szakaszok összes hossza: 2.950 fm.

Csabacsűd Nagyközség
A korszerűsítés az alábbi ingatlanon valósul meg:
- Csabacsűd külterület 02 hrsz.
A korszerűsítendő szakasz összes hossza: 1.500 fm.

Békésszentandrás Nagyközség
A településen 2 db új kerékpárút szakasz megépítését tervezik:
1. szakasz: a Körösvölgyi kerékpárúthoz (Békésszentandrás – Békéscsaba) csatlakozóan a 44. sz. országos közlekedési út mellett önálló kétirányú kerékpárútként a falu belterületét köti össze a külterületi objektumokkal. Épül összesen: 521 fm.
2. szakasz: a Szent László utcán tervezett kerékpárút a falu központját és a Körösvölgyi kerékpárutat köti össze az általános iskolával és a lakott területen kívül elhelyezkedő cca. 130 főt foglalkoztató húsfeldolgozó üzemmel. Ezen kerékpárút közbenső szakasza jó minőségű betonburkolattal már korábban megépült. Épül összesen: 270 + 230 fm = 500 fm.

A Körösvölgyi kerékpárút belterületi szakaszán a 44. sz. közlekedési út mellett meglévő önálló kétirányú kerékpárút korszerűsítését tervezzük 385 fm hosszon. A több mint 20 épült kerékpárút járófelülete repedezett, szintkülönbségekkel terhelt. Korszerűsítése szakmai szempontból mindenképpen indokolt. A korszerűsítés a Békésszentandrás 873 hrsz-ú ingatlanon valósul meg.

Kondoros Város: Kerékpárút építése a Hősök tere, a piac mellett. A fejlesztés keretében új kerékpárút épül ki. A kerékpárút, figyelembe véve a helyi viszonyokat, fasort, önálló vonalvezetésű, kétirányú. Burkolata a piac és a tó mellett is aszfalt burkolat. Vegyes forgalmú út kiépítése a Tópart sétányon a közösségi térként funkcionáló tó mellett a kerékpáros hálózat kiépíthetősége és folyamatos vonalvezetése érdekében egy, az itt lakók ingatlan megközelítését is biztosító, gépjárművek számára korlátozott behajtásra engedélyezett vegyes forgalmú utat kell kiépíteni, mely csatlakozik a már kiépített szakaszhoz. Kerékpárút építése a Szénási úton– (4642 j. közút) A tervezett vegyes forgalmú úton közlekedő kerékpárosok a Szénási úton egyesített elválasztás nélküli gyalog-, és kerékpár úton haladhatnak tovább a közúttal párhuzamosan. Kerékpárút építése a 4642 j. közúttal párhuzamosan külterületen a közút kivitelezés alatt álló M44 gyorsforgalmi úti felüljárójának végszelvényéig. A 4642 j. közúttal párhuzamosan önálló kétirányú kerékpárutat kell kiépíteni Nagyszénás irányába, áthaladva a tervezett M44 építése keretében kiépülő felüljárón. A felüljáró után a kerékpárút visszacsatlakozik a meglévő közútra.

A projekt megvalósításának időtartama: 2018.09.01. - 2021.01.02.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.