Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

Él, mint hal a vízben

A Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Kollégium „Él, mint hal a vízben” című NTP-MTTD-18-0160 azonosítójú számú pályázatát 20 tanuló bevonásával valósította meg a 2018/2019-es  tanévben, melyhez az Emberi Erőforrás Minisztériuma 870.000,-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A 60 órás tehetséggondozó pályázat elsődleges célja az volt, hogy a gyermekekkel tevékenységközpontú tapasztalatszerzés útján sajátíttassa el a vizek ökológiájának alapvető ismereteit, formálja környezettudatos gondolkodásukat.

A másodlagos cél az egész iskolát érintette, a foglalkozások során ugyanis létrehoztak a gyerekek egy akváriumot és egy állandó kiállítást, mely a magyar vizek élővilágát mutatja be az iskola minden tanulója számára.

A munka vízminőségvizsgálattal kezdődött, két természetes vízmintát és csapvizet hasonlítottunk össze. Ezután a tanulók előadást hallgattak meg a vizek élőlényeiről, majd a tettek mezejére léptek és vízinövényeket, halakat gyűjtöttek a környező vizekből. A gyűjtés során két cifrarákot is sikerült „beszereznünk”. Kikapcsolódásként egy úszós horgászversenyen is részt vettünk, ahol számos halfajt sikerült azonosítani, néhányuk szintén az akvárium lakója lett.

Az akváriumot is a gyerekek rendezték be, kavicsot mostak, növényt ültettek. Az eredmény egy nagyon szép vízi világ lett, amit az iskolások nagy örömmel nézegettek a szünetekben.

A kiállítást hivatalosan is megnyitottuk, az ünnepségen Kondoros Város polgármestere Ribárszki Péter volt a díszvendégünk.

A sok tudást nem öncélúan gyűjtötték a gyerekek, több foglalkozást is tartottunk óvodásoknak, alsósoknak és felsősöknek egyaránt. A foglalkozások új ismereteket nyújtottak a vendégeink számára, a bevont tanulók pedig elmélyítették tudásukat.

Az éves munka végén 3 napos bentlakásos táborban vettek rész iskolásaink, itt a terepmunkán és a kenus természetjáráson kívül láthattak látványos csukaetetést, de jutott idő a horgászatra, fürdésre és a pihenésre is. Méltó  lezárása volt ez a foglalkozás-sorozatunknak, mindenki sok élménnyel tért haza.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.