valasztas2022

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

A XX. századi magyar történelem talán legkatartikusabb eseménye a trianoni békediktátum aláírása, mely a jövő esztendőben immár századik esztendeje nyomja rá bélyegét a magyar néplélekre. Hazánk egy évszázaddal ezelőtt három, máig be nem gyógyult sebet szerzett. Területének mintegy 71%-át (erdőket, bőven termő földeket, bányákat) elveszítette; mintegy 3,3 millió honfitársunk kényszerült az újonnan létesült határokon kívülre; végül pedig a „Nyugat” igazságába és a saját sorsának formálásába vetett hite enyészett el.

Az elmúlt esztendőkben azonban e sebek gyógyulni látszanak. Hazánkból évről-évre egyre többen látogatnak el külhoni nemzettestvéreinkhez, kiknek anyaországi kapcsolatai mind szorosabbra fonódnak, a közösen megvalósított EU-s programok és a határon túli magyar oktatási intézmények száma növekszik, mely az elmúlt száz év elszigeteltségén felül létrejövő nemzetszintű összefogás eredménye.

Kondoroson eleddig nem került kihelyezésre trianoni mementó. 2019-ben – állampolgári kezdeményezésre – Kondoros Város Önkormányzata Trianoni Emlékmű Bizottság létrehozásáról döntött, melynek célja egy emlékmű megtervezése és kivitelezésének, felállításának előkészítése. A közel 3 méteres alkotásnak az Aradi út és a Szabadság utca találkozásánál fekvő parkosított közterület ad helyet.

A kivitelezési munkálatok finanszírozása céljából a Trianoni Emlékmű Bizottság javaslatára Kondoros Város Önkormányzatának egyetértésével, a Kondorosért Közalapítvány közadakozást indít.

Amennyiben Ön is szívesen hozzájárulna az emlékmű költségeihez, azt kétféle módon teheti meg:

  1. Személyesen, készpénz formájában

A készpénzes felajánlásokat a Kondorosért Közalapítvány megbízásából Zuberecz Tibor gyűjti, aki a készpénz átvételéről elismervényt, illetve nyugtát állít ki.

Telefonszáma: +36 30/239-4917

  1. Átutalás formájában

Átutalásos felajánlását a Kondorosért Közalapítvány számlaszámára (53700072-15706104-00000000) történő utalással teheti meg, a közlemény rovatban feltüntetve a „Trianoni emlékmű” kifejezést. Az átutalással összefüggő adatok kezeléséről szóló tájékoztatót IDE kattintva olvashatja el.

A közösen megélt veszteségből kizárólag közösen lehet erőt kovácsolni és továbblépni. Fontos, hogy az új emlékmű mögött is megjelenjen a magyar emberekre jellemző összefogás és a nemzettesteket elválasztó falak lebontására irányuló társadalmi akarat. Ha ezt Ön is így gondolja, kérjük, lehetőségeihez mérten támogassa az emlékmű felállítását!

Segítségét köszönjük!

Ribárszki Péter, Kondoros Város polgármestere

Zuberecz Tibor, a Trianoni Emlékmű Bizottság elnöke

Hronyecz Tamás, a Kondorosért Közalapítvány kuratóriumának elnöke

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.