energiahatekony onkormanyzat

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft, mint Kondoros város vízi közműveinek üzemeltetője az alábbi tájékoztatást adja felhasználóinak (fogyasztóinak):

Az utóbbi időszakban nagyon megnövekedett a városi szennyvízhálózaton és a szennyvízátemelőkön a dugulások száma. A dugulások elhárításának nagyon magas a költsége. A csatornatisztító gépjárműnek és berendezésnek jelentős óradíja van, ezen kívül a gyakori hibák kijavítása sokszor munkaidőn túli munkavégzést is igényel, ami szintén komoly többletköltséget jelent az üzemeltetésben.

Megvizsgálva a hibák, dugulások okait - a csatornát közvetlenül üzemeltető szakembereink elmondása alapján – azok az esetek többségében emberi tényezőkre vezethetők vissza. Sajnos az ingatlanokból a szennyvízrendszerbe bebocsájtott szennyvizek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek alapvetően nem a kommunális szennyvízre jellemzőek. Ezek a nem szennyvízre jellemző anyagok (különböző kisebb-nagyobb szilárd tárgyak, állati eredetű csontok, belsőségek) csak úgy kerülhetnek a rendszerbe, hogy aki meg akar szabadulni tőlük, az beledobja a csatornába. Ha ez hibát okoz a rendszerünkben, a fent leírtak alapján többletköltség jelentkezik az üzemeltetésben.

A jogszabályok alapján szigorúan tilos a csatornába juttatni darabos szennyeződéseket. Bármilyen eredetű fa, kő, csont, műanyag háztartási eszköz, műanyag és üvegpalack, építési törmelék, homok, kavics, stb. Vízben nem oldható egészségügyi anyagokat (vatta, tampon, egyes WC papírok stb.), egyéb háztartási hulladékokat (textil, növény, gyümölcsmag, szárnyasok tollazata, szőr, stb.). A csatornahálózat nem alkalmas szilárd hulladékok eltüntetésére. Ezek elzárják a víz útját, dugulást okozva. Tönkreteszik a szennyvízátemelőkben a szivattyúkat, csatorna kiöntést okozhatnak.

Ezenkívül szintén szigorúan tilos a csatornába juttatni mérgeket, gyógyszereket, vegyi anyagokat, tűzveszélyes anyagokat, melyek lebomlásuk esetén tűzveszélyesekké, akár robbanásveszélyessé válhatnak. Továbbá tilos olyan szennyezőanyag-tartalmú szennyvíz bevezetése, amely a dolgozóink egészségét veszélyezteti, vagy a műveinkben az üzemszerű működést akadályozza, vagy üzemzavart okoz, illetve a tisztítóműből kikerülő tisztított szennyvíz környezetkárosodást okoz.

Társaságunk a továbbiakban, amennyiben bizonyíthatóan megállapításra kerül, hogy a lakosság által idegen anyag belekerül a csatornába és emiatt történik ilyen jellegű hiba a szennyvízrendszeren, az abból származó többletköltséget az érintett felhasználóknak leszámlázza, ill. azokkal megfizetteti.

Kérjük a Tisztelt lakosokat, hogy a szennyvízrendszerünkbe ne juttassanak a kommunális szennyvízen kívül semmilyen más anyagot. Nem az a szándékunk, hogy fizettessünk, hanem az, hogy a rendszerünket biztonságosan, folyamatosan és a lehető legkisebb költséggel üzemeltethessük a lakosság megelégedésére.

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.