Oszter Sándor (színművész)

Oszter Sándor(Győr, 1948. szeptember 2. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész. 2011-ben a kondorosi múzeumnak ajándékozta többek között az ősi magyar motívumokkal díszített rézveretes nyelű fokosát és azt a bugylibicskát, amely a legenda szerint valóban Rózsa Sándoré volt.

 Bővebben:  Oszter Sándor

  Dr. Hasan Hasanov (Azerbajdzsáni nagykövet)

Dr. Hasan Hasanov2004-2010-ig Azerbajdzsán magyarországi nagykövete. 2010. március 30-tól Azerbajdzsán lengyelországi nagykövete.

 Bővebben:  Dr. Hasan Hasanov

  Szuhaj Mihály (informatikus)

 Szuhaj MihályA kondorosi származású Szuhaj Mihály informatikus a Magyar Vakok és Gyengénlátók Ordzágos Szövetségének Informatikai csoportvezetője, illetve az informatika a Látássérültekért Alapítvány vezetője.

 Bővebben:  Szuhaj Mihály

  Balczó András (világbajnok, olimpiai bajnok öttusázó)

Balczó András(Kondoros, 1938. augusztus 16. –) háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja, a Nemzet Sportolója.

 Bővebben: Balczó András

  Kepenyes Pál (szobrászművész)

Kepenyes Pál(Kondoros 1926. december 8. – ) Kepenyes Pál művészetének szerves része az ékszerszobrászat. Ékszereit aranyból, ezüstből, bronzból, vasból és drágakövekből készíti, s azokból a világ számos híressége - Liz Taylor, Arnold Schwarzenegger és Bill Gates mellett Richard Nixon volt amerikai elnök és Madonna is - vásárolt már.

 Bővebben:   Kepenyes Pál

  Mravík Mihály    (tanár, edző)

Mravík Mihály

Mravík Mihály 1930-ban született Kondoroson. Szülei dolgos kisparasztok voltak.

Iskolái: elemi iskolát a kondorosi evangélikus iskolában végezte, gimnáziumi érettségit a szarvasi Evangélikus Gimnáziumban szerzett, majd Szegeden elvégezte a Tanárképző Főiskolát, fizika – matematika szakon. 1951-ben a Magyar Rádióba került, újságíróként dolgozott 1956-ig, utána hazajött Kondorosra és tanárként dolgozott évtizedekig.

 Bővebben: Mravík Mihály

  Ónodi Henrietta (olimpiai bajnok tornász)

Ónodi Henrietta(Békéscsaba, 1974. május 22. – ) olimpiai bajnok magyar tornásznő. 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban. Nemzetközi versenyeken lóugrásban volt a legeredményesebb, de más szereken, illetve összetettben is ért el jelentős eredményeket.

 Bővebben: Ónodi Henrietta

Dr. Gulyás Mihály    (állatorvos, helytörténész)

Dr. Gulyás Mihály(Kondoros, 1921. december 29. – 1999. július 16.) 
Orosháza újkori történetének első szabadon megválasztott polgármestere, köztiszteletben álló lokálpatrióta. 

Bővebben: Dr. Gulyás Mihály

  Csernus Tibor (festőművész)

Rindó JózsefNehéz írni Csernus Tiborról. Egyrészt, mert halhatatlanná vált, mint a festőóriások általában. Másrészt, mert festményeit az írott szó, de még az élő sem tudja visszaadni. Csernust ismerni kellett, festményeit pedig látni kell. 

Bővebben: Csernus Tibor

Rindó József (tanár)

Rindó JózsefKondorosért végzett több évtizedes munkássága és az általa gyűjtött számtalan szellemi, tárgyi, néprajzi és régészeti emlék ma is tanulóink oktatását szolgálja, és településünkről megjelent tudományos munkáival Kondoros  jó hírét öregbítette.

 

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

gog

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.