Menü

Elérhetőségek

Kondoros Város Önkormányzata
Kondoros Város Önkormányzata:

 

5553 Kondoros,
Hősök tere 4-5.

 

Tel:  66/589-300
Fax: 66/589-302

 

E-mail: 
polhi@kondorosiktv.hu

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP
szechenyi 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kondoros Város Önkormányzata 2017 decemberében a TOP-1.1.3-16 „Helyi gazdaságfejlesztés” c. pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 189,87 millió Ft.

A projekt leírása: A pályázat célja, hogy Kondoros Város Önkormányzata saját zöldségtermeléséből eredő kész termékek tárolása, valamint elraktározás későbbi felhasználásra, illetve helyi és környékbeli gazdálkodók zöldség- és gyümölcsterméseinek leszüretelését követő raktározása, tárolása későbbi értékesítés céljából megoldott legyen. A fejlesztés során kialakításra kerül egy modern hűtőház Kondoros város belterületén. A termelés bővítéséhez nélkülözhetetlen, hogy az alapanyag ellátottság a korszerű hűtőházi feldolgozó technológia alkalmazásával biztosítható legyen, a vásárlói igények kielégítésre kerüljenek és több helyi termelő és vállalkozó tudjon megjelenni a lokális piacokon.

A hűtőház az 1990/1-es helyrajzi számú, a helyi építési szabályzat szerint kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület (GKSZ-2) besorolású ingatlanon valósul meg. Az ingatlan megközelíthetősége érdekében az 1999/30 és 1999/34 helyrajzi számú területeken egy 5,0 m szélességű aszfaltozott út kerül kialakításra, illetve a meglévő közműhálózatra alapozva (ivóvíz (tüzivíz), szennyvíz, elektromos áram) kapacitásbővítés történik meg.

A hűtőház befoglaló mérete 18,73 x 33,14 m,eresz magassága 5,00 m. A befoglaló méreten felül egy 4,0 m széles fedett szín és egy kisebb szociális rész kerül kialakításra. A helyiségek padlóburkolata ipari betonból kerül kialakításra, az összes hasznos alapterület 549,03 m2. A szociális helyiségek kerámia padlóburkolattal készülnek, a hasznos alapterülete 37,87 m2. A hűtőházban 4 db hűtött tároló (+3/+5°C) és egy mélyhűtő tároló (-18/-20°C) kerül kialakításra. Mivel a hűtött kamrák közvetlenül nem nyílhatnak a szabadba, ezért a hűtött tárolók előterében egy manipuláló rész lesz kialakítva, ahol a megtermelt és behordott gyümölcsök és zöldségek válogatása történik.

A hűtőház működtetéséhez kb. 50kW elektromos áram betáplálására van szükség, valamint víz- és szennyvízcsatorna csatlakozást kell kiépíteni. A gazdaságos, korszerű üzemeltetés érdekében, a megfelelő tájolású tetőfelületre, a hálózatra visszatápláló, kb. 30,0 kWp teljesítményű, fotovoltaikus napelem rendszer kerül majd telepítésre. A vagyonvédelem biztosítására az ingatlanegyszerű drótfonatos kerítéssel kerül körbekerítésre. A szállító járművek beközlekedését nagyméretű úszókapu biztosítja, manőverezésükhöz, illetve a be- és kitárolás helyigényének biztosítására az épület előtt egy szilárd burkolatú rakodóhely kerül kialakításra.

A mélyhűtő tárolókban elektromosan fűtött vasbeton lemez készül 12 cm vastagságban, majd párazáras után 15 cm vastag 1.500 kg/m2 teherbírású hőszigetelés kerül elhelyezésre. Ipari beton burkolat készül 15-18 cm vastagságban, acélhajas betonból, gépi simítással, pormentes kivitelben, rugalmas dilatáció képzéssel. A hűtött tárolókban a panelek védelmére 45 cm magas, 10 cm vastag beton lábazat készül.

A szociális rész helyiségei víz- és hőszigetelt padló szerkezetű kerámia burkolatot kapnak.

A hűtött tárolóknál 2000/2400 mm tiszta méretű, 70 mm vastag, egyszárnyú hűtőkamra tolóajtók készülnek, küszöb nélkül, kézi nyitással, belülről vésznyitóval, zárható kivitelben, a mélyhűtő tárolónál pedig 2000/2400 mm tiszta méretű, 120 mm vastag, egyszárnyú mélyhűtő-hűtőkamra tolóajtó, küszöb- és tokfűtéssel, kézi nyitással, belülről vésznyitóval, zárható kivitelben. A manipuláló helyiségre 3000/3000 mm névleges méretű, szekcionált, hőszigetelt ipari kapu beépítését tervezzük, 1 sor ablak elemmel, gépi működtetéssel, zárható kivitelben. Az egyéb nyílászárók korszerű, hő hídmentes műanyag profil szerkezetűek. Az ablakszárnyak 3-as ütközéssel, 2-szeres rugalmas tömített ütközéssel kerülnek kialakításra. Az ablakszárnyba 3 rétegű (4-12-4-12-4) hőszigetelő üvegezés kerül beépítésre, gáztöltetű (argon) üvegezéssel. A belső válaszfal ajtók acéllemez tokszerkezettel és acéllemez borítású ajtólapokkal kialakított Novoferm ajtók.

A vízellátás közterületi vízvezetékről biztosítható. A vízmérőóra a telekhatáron belül helyezkedik el, aknában. Az egyes berendezési tárgyakhoz csatlakozó ágvezetékek a falhorgonyban és a padlóban szerelendők. A vízvezeték anyaga Wavin Future K1 ötrétegű műanyag cső szigeteléssel. A használati meleg víz előállítása villanybojlerrel történik.

A szennyvíz ágvezetékeket szabványos PIPELIFE KG-, PVC lefolyócsövekből készülnek, a szükséges ragasztásokkal, kötésekkel, amelyek a falhorgonyban és a padlóban szerelendők. A vizes berendezések az Alföldi Porcelángyár, a csaptelepek a Mofém gyártmányúak.

A szociálishelyiségek fűtéséről infrapanelek fognak gondoskodni. A hűtéstechnikával kapcsolatban a tervezők még a beérkező árajánlatokra várnak a beszállítóktól.

Az épület elektromos teljesítmény igénye kb. 50 kW, 400/230V. A főelosztó berendezés a gépészeti helyiségben kerül elhelyezésre.

A belső világítás a hűtött tárolókban LED fényszórókkal, egyéb helyeken fénycső armatúrákkal tervezett. A belső szereléshez M réz vezetékek kerülnek felhasználásra, védőcsatornába szerelve.

Kedvezményezett: Kondoros Város Önkormányzata

A megvalósítás helyszíne: 5553 Kondoros, 1990/1 hrsz., 1999/30 hrsz., 1999/34 hrsz.

A projekt megvalósításának időtartama: 2018.01.01.-2020.12.31.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Copyright © 2014 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.