Önkormányzat

 energiahatekony onkormanyzat

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kondoros Város Önkormányzata 2017 decemberében a TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése c. pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 206,08 millió Ft.

A projekt keretében a Kondorosi Sportcsarnok épületének energetikai felújítása valósul meg. A felújítás keretében 881 m2 felületen külső homlokzati szigetelés, valamint 2062 m2 felületen födémszigetelés valósul meg. A homlokzati szigetelés során 15 cm vastagságban expandált polisztirolszigetelés kerül felhelyezésre, mely biztosítja a megfelelő hőszigetelést a fűtött teret határoló épületszerkezetek számára. A födémre 20 cm-es vastagságban Kőzetgyapot kerül leterítésre. A projekt keretében továbbá a nyílászárók is kicserélésre kerülnek 212 m2 felületen, így a korszerűbb és jobb hő átbocsátási tényezővel rendelkező nyílászárók tovább segítik az energetikai korszerűsítés hatékonyságát. Az elavult gázkazán cseréje is megtörténik a fejlesztés keretében. A helyére egy korszerű kondenzációs kazán kerül elhelyezésre. A kazáncsere mellett a hő leadói oldalkorszerűsítése is tervezett, melynek során termosztatikus szelepekkel ellátott új radiátorok is beépítésre kerülnek. A villamos energia igényfedezésére egy 79 panelből álló napelemes rendszer is telepítésre kerül az épület tetőszerkezetére. Ezen felül az épület energetikai jellemzőinek javítása érdekében egy 2000 m3/h teljesítményű, hő visszanyerős szellőztetőgép telepítése is tervezett.

A fejlesztés az önkormányzati intézmények költségeinek csökkentése mellett hozzájárul a településkép javításához, a környezetszennyezés csökkentéséhez, fenntartható fejlődést szolgálószempontok érvényesítéséhez az energiahatékonyság terén. A tervek az általános érvényű és az eseti hatósági előírások, követelmények, országos és ágazati szabványok figyelembevételével készültek el, azoktól való eltérés nem vált szükségessé. A tervezés során az építész tervező, gépésztervező és energetikai szakember konzultáltak az épületenergetikai lehetőségekről. Az energetikai korszerűsítés indoka kettős. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megfogalmazott indikátorok célértékei regionális és területi szintre bontottan helyi kötelezettségeket is szabnak a településeknek a klímavédelemmel és a megújuló energiaforrások bevonásával kapcsolatban, így az ennek való megfelelés, valamint a környezettudatos településvezetés szempontjából a fejlesztés megvalósítása erősen indokolt.

A TOP 3. prioritási tengelyének célterülete az alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés támogatása kiemelten a városi területeken; a Projekt pedig a 3.B, a Települési önkormányzatok energiahatékonyságának javítása és a megújuló energiaforrások részarányának növelése egyedi célkitűzéshez tud kapcsolódni azáltal, hogy az egyedi célkitűzésben foglaltakhoz helyi szinten jelentős mértékben hozzájárul. Mindezek mellett költséghatékonysági szempontok is vezérelték a fejlesztési igény megfogalmazását, tekintettel arra, hogy az Önkormányzat működési költségeinek jelentős részét a települési tulajdonban állóközintézmények működtetése adja. Ezen költségek nagymértékben csökkenthetőek az energetikai szempontú korszerűsítéssel, hiszen a modernebb infrastruktúra alacsonyabb rezsiköltséggel működtethető, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a település kiadásaiban.

Kedvezményezett: Kondoros Város Önkormányzata

A megvalósítás helyszíne: 5553 Kondoros, Iskola utca 2/6.

A projekt megvalósításának időtartama: 2018.05.07.- 2019.05.30.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.