energiahatekony onkormanyzat

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

Kondoros Város Önkormányzat 2019. július 26. -án pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 program keretében megjelent TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívás Békés megyére vonatkozó területspecifikus melléklete alapján, „A kondorosi bölcsőde férőhelynövelése” címmel, TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00006 azonosítószámmal.
 
A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága 2020. január 22. -én küldött értesítése alapján a benyújtott támogatási kérelmet 137 000 000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélték.
 
Kedvezményezett: Kondoros Város Önkormányzata
 
A megvalósítás helyszíne: 5553 Kondoros, Csabai u. 25. (belterület 2023/1 hrsz.)
 
A projekt megvalósításának időtartama: 2020.03.01.- 2022.02.28.
 
A projekt Európai Uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
 
A TOP-1.4.1-19 "Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című pályázati felhívás által biztosított kereteken belül Kondoros Város Önkormányzatának célja a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napköziben elhelyezést biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásainak, illetve a bölcsődei ellátás által nyújtott szolgáltatások minőségének továbbfejlesztése.
 
A projekt bemutatása:
 
Kondoros Város Önkormányzata önálló pályázóként a projektben a településen már működő „Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde” bölcsőde részét kívánja fejleszteni a pályázati felhívás önállóan támogatható tevékenységeihez kapcsolódóan 1 új csoportszoba és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kialakításával.
 
A fejlesztés során egy 50 m2 alapterületű, 14 fő gyermek befogadására alkalmas csoportszoba kerül kialakításra, így bővítve 14 fővel a jelenlegi bölcsődei férőhelyek számát. A beruházás szükségességét alátámasztja, hogy az elmúlt három évben a településen a 3 éven aluli gyermekek száma növekvő tendenciát mutat, a bölcsődei kapacitások pedig telítettek.
 
A bővítés során az új csoportszobához új kiszolgálóhelyiségek létesülnek, így bejárati előtér és gyermekkocsi- tároló, gyermeköltöző, - átadó, fürösztő- biliző, gyermekszobai játék-, heverő-, ágynemű- és textilraktár, valamint egy részben fedett terasz. Továbbá kialakításra kerül egy kerti játék- és matractároló, takarítószer-raktár, a játszókerthez csatlakozva pedig gyermek- WC és kézmosó létesül. Emellett kiegészítő helyiségként játékraktár és selejtraktár is épül.
 
Az új csoportszoba kialakítása során figyelembevételre kerülnek az energiahatékonysági szempontok, a beruházásban megújuló energiaforrások kialakítása valósul meg.
 
A pályázati felhívásban szereplő, kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek keretein belül megvalósul az új épületrész teljes körű, komplex akadálymentesítése.
 
A bölcsőde újonnan kialakításra kerülő honlapja infokommunikációs akadálymentesítési szempontok figyelembevételével kerül megtervezésre és megvalósításra.
 
A projektben megvalósul a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.
 
A projektben több választható, önállóan nem támogatható tevékenységet is megvalósításra kerül. A férőhelybővítéshez kapcsolódó, tervezett eszközbeszerzések tartalmazzák a létszámbővítés céljából létrehozott épületrész és játszóudvar bútorainak, berendezési tárgyinak beszerzését (udvari játékok, játéktároló, fejlesztő eszközök), illetve informatikai eszközök vásárlását. A bölcsődei gyermekcsoportok részére játszóudvar kialakítása, felújítása (játszóudvar lehatárolás, kerítésjavítás, felújítás) valósul meg.
 
Parkoló férőhely és akadálymentes parkoló férőhely is kialakításra kerülnek, illetve kerékpár támaszok kiépítése is szerepel a tervezett beruházások között. Továbbá az új csoportszobához kapcsolódóan babakocsi tároló is kialakításra kerül.
 
Célunk a szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, Kondoros megtartó erejének megteremtése a bölcsődei férőhely növelésével.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.