Kondoros Város Önkormányzat 2019. július 26. -án pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 program keretében megjelent TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívás Békés megyére vonatkozó területspecifikus melléklete alapján, „A kondorosi bölcsőde férőhelynövelése” címmel, TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00006 azonosítószámmal.
 
A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága 2020. január 22. -én küldött értesítése alapján a benyújtott támogatási kérelmet 137 000 000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélték.
 
Kedvezményezett: Kondoros Város Önkormányzata
 
A megvalósítás helyszíne: 5553 Kondoros, Csabai u. 25. (belterület 2023/1 hrsz.)
 
A projekt megvalósításának időtartama: 2020.03.01.- 2022.02.28.
 
A projekt Európai Uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
 
A TOP-1.4.1-19 "Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című pályázati felhívás által biztosított kereteken belül Kondoros Város Önkormányzatának célja a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napköziben elhelyezést biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásainak, illetve a bölcsődei ellátás által nyújtott szolgáltatások minőségének továbbfejlesztése.
 
A projekt bemutatása:
 
Kondoros Város Önkormányzata önálló pályázóként a projektben a településen már működő „Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde” bölcsőde részét kívánja fejleszteni a pályázati felhívás önállóan támogatható tevékenységeihez kapcsolódóan 1 új csoportszoba és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kialakításával.
 
A fejlesztés során egy 50 m2 alapterületű, 14 fő gyermek befogadására alkalmas csoportszoba kerül kialakításra, így bővítve 14 fővel a jelenlegi bölcsődei férőhelyek számát. A beruházás szükségességét alátámasztja, hogy az elmúlt három évben a településen a 3 éven aluli gyermekek száma növekvő tendenciát mutat, a bölcsődei kapacitások pedig telítettek.
 
A bővítés során az új csoportszobához új kiszolgálóhelyiségek létesülnek, így bejárati előtér és gyermekkocsi- tároló, gyermeköltöző, - átadó, fürösztő- biliző, gyermekszobai játék-, heverő-, ágynemű- és textilraktár, valamint egy részben fedett terasz. Továbbá kialakításra kerül egy kerti játék- és matractároló, takarítószer-raktár, a játszókerthez csatlakozva pedig gyermek- WC és kézmosó létesül. Emellett kiegészítő helyiségként játékraktár és selejtraktár is épül.
 
Az új csoportszoba kialakítása során figyelembevételre kerülnek az energiahatékonysági szempontok, a beruházásban megújuló energiaforrások kialakítása valósul meg.
 
A pályázati felhívásban szereplő, kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek keretein belül megvalósul az új épületrész teljes körű, komplex akadálymentesítése.
 
A bölcsőde újonnan kialakításra kerülő honlapja infokommunikációs akadálymentesítési szempontok figyelembevételével kerül megtervezésre és megvalósításra.
 
A projektben megvalósul a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.
 
A projektben több választható, önállóan nem támogatható tevékenységet is megvalósításra kerül. A férőhelybővítéshez kapcsolódó, tervezett eszközbeszerzések tartalmazzák a létszámbővítés céljából létrehozott épületrész és játszóudvar bútorainak, berendezési tárgyinak beszerzését (udvari játékok, játéktároló, fejlesztő eszközök), illetve informatikai eszközök vásárlását. A bölcsődei gyermekcsoportok részére játszóudvar kialakítása, felújítása (játszóudvar lehatárolás, kerítésjavítás, felújítás) valósul meg.
 
Parkoló férőhely és akadálymentes parkoló férőhely is kialakításra kerülnek, illetve kerékpár támaszok kiépítése is szerepel a tervezett beruházások között. Továbbá az új csoportszobához kapcsolódóan babakocsi tároló is kialakításra kerül.
 
Célunk a szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, Kondoros megtartó erejének megteremtése a bölcsődei férőhely növelésével.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300 
Fax 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.